Alle børn skal have et navn senest 6 måneder, efter at de er født.

Hvis du døber dit barn, inden det er fyldt 6 måneder, sker navngivningen ved dåben. Hvis du ikke ønsker at få dit barn døbt, eller skal det døbes, efter det er fyldt 6 måneder, kan du navngive dit barn digitalt med NemID ved at udfylde blanketten ”navngivning” på borger.dk.

I Ølsemagle Kirke foregår dåben normalt ved søndagens gudstjeneste kl. 10.30. Ønsker du at få dit barn døbt om lørdagen, tilbyder Ølsemagle Kirke lørdagsdåb den første lørdag i ulige måneder: januar, marts, maj, juli, september og november.

Ønsker du at få dit barn døbt i Ølsemagle Kirke, skal du henvende dig til kirkekontoret eller en af præsterne.

Faddere

Når dit barn skal døbes, skal du vælge mellem to og fem personer, der skal være fadder. Faddere kan være familiemedlemmer eller venner. Det er forældrene, der bestemmer, hvem der skal være faddere.

En fadder skal selv være døbt med den kristne dåb i folkekirken eller i et andet kristent trossamfund, men behøver ikke at være medlem af folkekirken. Minimumsalderen for en fadder er den sædvanlige konfirmationsalder, dvs. 13-14 år.

En gudmor eller gudfar er typisk en af fadderne. Ofte er det gudmor eller gudfar, som bærer barnet til dåben. Men det er lige så almindeligt, at en af forældrene bærer barnet selv.

Du skal oplyse præsten eller kirkekontoret om faddernes navne og adresser.

Dåb af voksne og større børn

Alle kan blive døbt uanset alder. Når større børn bliver døbt, sker det typisk, fordi de gerne vil konfirmeres. Ved dåb af større børn skal der ligesom ved dåb af spædbørn vælges mindst to faddere.

Hvis du som voksen ønsker at blive døbt, skal du tage kontakt til en af præsterne i sognet. Ved dåb af voksne er der ikke faddere, men der skal være to dåbsvidner til stede ved dåben.

Ølsemagle Kirkekontor

Rishøjvej 1 A, Ølsemagle, 4600 Køge - Tlf.: 40 33 82 17